blink2

Thursday, 17 November 2011

pengisian rohani :)

assalamualaikum.. :)


sihat ke? Alhamdulillah..setakat arini kita masih di beri ALLAH kesihatan yang baik untuk beribadah kepadaNYA dengan sempurna  :)  Arini nisah nak share something dengan kengkawan sume..
semalam nisah ada join group ni, lebih kurang usrah jugak la tapi under surau kolej nisah, kolej bunga raya a.k.a SUBUR stands for Surau Bunga Raya. semalam memang best la sbb nisah tak penah lagi join aktiviti2 keagamaan macam usrah ni kt skola dulu, al maklum la, skolah harian biasa je and nisah tak duduk asrama..kt matrik pon tak join sebab banyak urusan dunia lain *astaghfirullah, pentingkan dunia aku ni* and tak dak kesedaran lagi..sekarang nisah rasa jiwa ni kosong, and then baru terfikir nak join usrah..so, nisah pon join..alhamdulillah, ALLAH bukakan hati nisah ke jalanNYA.. :) 
semalam banyak benda yang di bincangkan and tak terlintas pon di fikiran..yang terkesan skali yang ni la :






contohnya : masa zaman kanak-kanak dulu, kita suka  panjat pokok la, main aci ligan, kayuh basikal laju2, pas 2, mak kita mesti kata macam ni "jangan panjat pokok, nanti jatuh" or " jangan lari nanti jatuh " or " jangan kayuh basikal laju2 nanti jatuh"..hakikatnya, kita mmg suka buat semua tu kan?? tp benda 2 boleh mndatangkan keburukan kepada kita..


pas 2, ada lagi contoh kawan nisah,,dia memang mati2 tak mau mai unimas sbb jauh, sampai nangis2 (just like me,,haha)..pas 2 ayah dia cuma tanya 1 ja soalan kat dia, "kenapa akak mintak unimas", dia pon jawab la " akak tak mintak pon, tapi dapat kat sana". untuk pengetahuan semua, ayah dia sorang polis and dah penah brkhidmat kat suma negeri, kecuali sarawak..and memang ayah dia nak sangat pergi sarawak..di takdirkan, anak dia dapat belajar kat sarawak..so, impian ayah dia nak menjejakkan kaki kat sarwak ni pon tercapai la..see??sesuatu benda tu kita tak suka, tapi mendatangkan kebaikan. (macam surah An-Nisa kt atas tu)..


lepas habis sesi berdiskusi, AJK SUBUR ada buat makan2 cikit..huhu..1st time kot makan dalam talam..best giler..memang ni impian nisah dari matrik lagi, sekarang sudah tercapai..Alhamdulillah.. :) tapi syaratnya kita kena suap orang lain dulu..suap menyuap tu mengeratkan silaturahim..sangat best la walaupon ada orang yang kita baru kenal dalam group tu, tapi kita suap jugak..see??eratkan silaturahim kn? =)


P/S: 1)usrah ni melibatkan perempuan je..tu yang best, tak bercampur dengan laki =)
         2)saya dapat ilham untuk tulis entry ni masa tengah study subjek genetic,,saya tak brapa
             suka subjek ni, tp saya berazam akan menyukainya..hihi :)
         3)hujung minggu ni ada midsem test (TITAS and genetics) doakan saya dapat jawab and 
            di permudahkan  =)


nisah harap mesej nisah share ni jelas untuk suma  =)


kadang-kadang, ALLAH tak beri sesuatu apa yang kita nak (iaitu kehendak) tapi DIA berikan apa yang kita PERLU..ALLAH Maha Mengetahui segalanya  =)


terima kasih kerana sudi baca entry yang seberapa ni  :P


assalamualaikum  =)


signature by annyss92















No comments:

Post a Comment