blink2

Tuesday, 8 November 2011

~satu pengorbanan~



belum trlambat lg kan utk nisah ucapkan  "selamat hari raya aidiladha"..
nisah namakn entry ni satu pengorbanan sbb nisah pon berkorban xbalik beraya kt umah ngan family..nisah jauh d perantauan  *jauh la sangat,,sarawak ja pon, just over the laut china selatan sea..haha*
huhu..1st time kot..terkesan jgk la kt hati ni..
rndu gla kt family..huahuahua..
nangis kot msa dengar org takbir raya..
nasib baik bkn raya aidilfitri..
hmm..ok, cerita sal beraya di perantauan ni*bajet* kiranya 1st time la..
nisah beraya ngan kengkwn je..
tp best la,,suma senasib ngan nisah..hehe
bila tgk muka2 budak perantau ni, rasa kesian plak..ntah la nape ann..hihi
ni ada la gmbar cikit  c( :


 ni dalam dewan nk solat raya *unimas xde msjid besar, 2 yang wt kt dewan kot,(my assumption only yah)*
solat raya kt srwk kul 8 lebih kurang
bersama perantau
dr kiri: najah, me, ana, syud

syud is replaced by ikha :)


ni la perantau2..

tgk muka depa mcm sayu je..hukhuk

bersama coursemate :)

 cerita sal korban, unimas mengorbankan 6 ekor lembu..byk an? msti letih gla..
mana x nya, nk tumbangkan lembu 2 lg, nk ikat plak kaki, wt lubang lg utk darah mengalir..
caya lahh....
nk cita ni, ada sekor lmbu betina ni baru sampai, naik trak
pakcik yg bawak trak 2 mgkin xtau kot, ada ka patut dia bwk trak 2 dekat ngan lmbu yg dh sembelih
sepatutnya, xleh nmpak kan binatang yg dh sembelih kt binatang yg hendak di sembelih
apa lg, lembu yg atas trak 2 mengamok arr..gelisah..macam dh nk tumbang trak 2, goyang sana sini
lembu 2 siap tnduk, terajang besi kurungan 2..cek yg tgk ni pon takot..hihi
pakcik yg bawak trak 2 pon suwoh la org ramai brsurai dr tmpat 2, tp kami pegi jauh cikit je dr tmpat 2 *ketegaq nk tgk jgk*haha..
akhirnya, dlm 15 min kot, ntah la xtgk jam plak haha, lembu 2 berjaya di keluarkan dr trak 2, n berjaya di korbankan..konfom letih gila pakcik2 n kaum2 adam yg tlg 2..huhu
syabas..


ni la lembu yg mngamok 2

 pkul 2.30, baru mknn siap..kitaorg tggu jgk sbb kafe x bukak..haha
masa dok tggu 2, mmg kitaorg dh kebuluran dh sbb cuma mkn sepotong kuih je n air masa pg


sup tulang


xsia2 kami tggu, mmg sdp gla la,,perrgghhh..sampai mnjilat jari..
alhamdulillah

ya ALLAH, terima kasih
Egkau tkdirkan ak belajar jauh2 ada hikmahnya Ya ALLAH
aku sanggup belajar jauh semata2 nk menuntut setitik drpd ilmu Mu Ya ALLAH
moga2 Kau peliharalah ak di sini 
moga aku sentiasa berada di bwh rahmat Mu Ya ALLAH 
terima kasih Ya ALLAH
:)
asslamualaikum :)

word of the day
  • ketegaq = degil
  • cek = saya
signature by annyss92





2 comments: