blink2

Saturday, 10 December 2011

fakulti perubatan!!??? what????

assalamualaikum
selamat pagi yang penuh barakah


harini nisah nak story something. nampak tajuk kat atas tu?? haha..sebenarnya, hari selasa lepas nisah ada taklimat biasiswa JPA.. you all tahu taklimat ni kat mana?? kat fakulti perubatan!!!  wahh,, nisah seronok tak terkata.. gila excited kot nak pegi fakulti perubatan..haha..actually, fakulti ni bukan dalam kampus induk kat kota samarahan, tapi dekat kuching, dekat dengan hospital..dari kampus induk ke fakulti perubatan tu kira-kira 30 minit perjalanan..masa dalam perjalanan tu, nisah tak habis-habis senyum sorang2..hehe..bukan gila ok, but nisah terlalu excited.. :))  walaupon tak de rezki nak jadi doktor, tapi dapat jejak kaki kat fakulti perubatan pon jadi la..hihi..untuk pengetahuan semua, bukan nisah je yang excited, ramai kawan-kawan nisah yang lain excited jugak..masuk je dalam fakulti, depa terus ajak bergambar depan signboard fakulti tuh..nisah pon tak lepaskan peluang jugak la..haha..nak habaq kata dah sampai fakulti perubatan..hihi..ni ada gambar cikit..


dari kiri : syud, ikha, me, kak farah and amr




sebelum masuk dewan nak dengar taklimat, kami layan cerita barbie..kebetulan tempat menunggu sebelum masuk dewan ada tv, and time tu pulak ada cerita barbie, kami pon layan je la..nampak sangat dah lama tak tengok tv kan??cerita kartun pon layan jugak..patut la tak dapat medik..hehe..


dalam dewan plak, mmg ramai la..bayangkan, lebih separuh daripada dewan tu semua budak medik..hebat kan depa ni?


kami pon dengar la taklimat 2..ada 1 part tu orang JPA cakap "sepanjang menjadi pemegang biasiswa ni, kamu tak boleh kawin!" what?? tak boleh?? baru je rancang nak kawin awal..hurm..tapi kalo nak kawin pon, leh mintak izin daripada pihak depa..jadi, pihak depa akan pertimbangkan..macam lawak kan nak kena mintak izin daripada orang lain..??haha..


tiba la masa untuk berangkat pulang..sementara dok tunggu pakcik bas datang, macam biasalah kitaorang bergambar dulu..hehe..


semua budak sains akuatik..ramai kan??
 *alamak!mata terpejam pulak..hurm*


budak akuatik yang dapat biasiswa ni lebih kurang 34 orang, setengah daripada kos (63 orang)..jadi kos sains dan pengurusan sumber akuatik ni bukan calang-calang yer..semua high class, tapi saya second class jer,,hihi..
kebanyakkan kawan-kawan nisah ni minat medik, semua ni muka excited..haha..nisah pon minat medik, sebab tu yang excited sangat nak pegi fakulti medik..haha..  :)

yang tu je la nak share kali ni,,

p/s : tak de terserempak dengan sape2 ye, tak de yang terbekenan because i'm engaged..*doakan nisah ada jodoh cepat2 dengan
si dia ye*  haha..amin~

nisah redha dengan apa yang ALLAH tentukan..sesungguhnya perancangan ALLAH itu lebih indah..insyaALLAH, kita takkan kecewa jika kita redha..nisah yakin pasti ada hikmah nisah dapat kos sains akuatik kat unimas jauh daripada family..nisah yakin!! :)
 signature by annyss92


5 comments:

  1. Assalamualaikum Nisah,

    Pe kabor? Maaf baru ni akak dpt membalas ziarah dan follow blog, akak baru balik dr Makkah, baru ni sempat nyongket sana-sinun. Wei dah mula masuk balajar? Tahniah! Semoga berjaya dlm studies dan lulus cemerlang! Excited sesangat kan?

    ReplyDelete
  2. waalaikummussalam..selamat berkenalan kak,,salam ukhwah.. :)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum kak .
    Nina baru dapat result upu tadii , so i'm searching for sains dan pengurusan sumber akuatik and your blog is there .
    Bila dapat tahu kos tu seriously air mata tak boleh stop :(. Kos ni macam mana kak ? Okayy tak ? Boleh apply biasiswa ehh ? I really need help

    ReplyDelete
  4. wslm..jgn sedey2 tau..kos ni sgtlah awesome!hehe..biasiswa bleh apply n akak pon tajaan jpa scholar ^__^ insyaALLAH, u will really enjoy this course..trust me n congrats dpt kos ni :)

    ReplyDelete
  5. Hahaha...How suppose u meet many jpa students ?? Right now i didn't know who also got the scolarship..

    #i'm also study in UNIMAS..Faculty of Engineering...Feeling alone..ahahha

    ReplyDelete