blink2

Friday, 2 December 2011

ke arah lebih baik :)


Salam sejahtera
Salam satu Malaysia
Kali ni nisah nak luahkan cikit perasaan,
Seriously, nisah nak berubah ke arah yang lebih baik,
Tapi, nisah perlukan seseorang untuk memimpin nisah.
Nisah tak nak cerita kat orang, nisah risau kalo2 depa kata nisah nak menunjuk-nunjuk, jadi, nisah cerita je la kat sini. Nisah tau tak ramai pon yang baca nisah punya blog ni or may be tak de langsung..hihi..sebab tu nisah berani luahkan kat sini..:) nisah cerita pasal ni kat kawan nisah sorang je, nama dia nur syuhadah, kira dia antara bestfren nisah kat unimas ni la..hihi..dia pon nak berubah jugak,, bila kami Nampak je perempuan yang baik2 like pakai tudung labuh ke, mesti kami akan kata “bila kita nak pakai macam tu?” konfem la ayat ni yang keluar..but, manusia biasa macam nisah ni Nampak mereka macam baik, but pada pandangan ALLAH macam mana?? Macam mana pulak pandangan ALLAH kat nisah yang ilmu agama yang cetek ni?? Kita tak nak hanya baik di mata manusia, but kita nak baik di mata ALLAH,,biarlah orang lain nak kata apa, but nisah tak nak buruk pada pandangan ALLAH..*muhasabah diri  insyaALLAH..

Nisah harap sangat perubahan nisah ni mendapat keredhaan ALLAH..nisah nak sangat merasai cinta drpd ALLAH..(ok, I’m start crying)..nisah nak sangat rasa kemanisan ibadah kepada ALLAH..nisah nak sangat merasai kemanisan iman..dulu masa form 2 nisah penah rasa kemanisan ibadah tu ..means nisah rasa best sangat bila menunaikan ibadah kepadaNYA..tapi sekarang tak rasa lagi dah..bila nisah munasabah diri balik, mesti nisah ada buat salah kat mana-mana yang menyebabkan nisah dah tak dapat rasa kemanisan ibadah tu..nisah tau yang nisah ada buat salah..tapi sekarang ni, nisah sedang berusaha untuk merebutnya balik..doakan nisah ye  :)

Berusaha macam mana?? Sekarang nisah join usrah, baca buku-buku yang berkaitan dengan islam, nisah labuhkan tudung bawah dada (tak bersedia lagi nak pakai jilbab labuh..kalo nisah pakai jilbab labuh tu, konfem balik rumah bulan 1 ni mak terkejut..errr..*saya tak nak buat perubahan yang drastic, but sejuk perut mak kalo saya pakai tudung labuh tu :)  *) dengar ceramah agama, berusaha istiqamah pakai stoking kaki, stoking tangan nisah tak pakai lagi sebab nisah nak istiqamah pakai stoking kaki dulu, pas tu baru nisah istiqamah pakai stoking tangan plak..insyaALLAH  :)..dulu kat matrik nisah penah pakai stoking tangan, tapi stoking kaki tak pakai..macam pelik kan?? Kat matrik je pakai, tapi bila dah habis matrik, tak pakai dah..nisah tak istiqamah..ALLAH tak suka orang yang tak istiqamah..hurm~..ampunilah segala dosa aku YA ALLAH..
Nisah nak jaga segala percakapan nisah insyaALLAH..emm..tak nak pandang benda-benda yang tak elok, nisah nak bersihkan hati, jaga telinga..doakan nisah..marilah kita sama2 berubah kea rah yang lebih baik..tapi nisah musykil, patut buat perubahan drastic ataupon dengan perlahan-lahan?? Nisah tak tahu mana yang ok..emm..
Yang 2 je lah kot untuk entry kali ni..


Sumber gambar : google image

p/s: saya sangat kagum dgn korang yang baca entry ni..panjang berjela kot dan tak menarik..haha..anyway
thanks for reading!!

No comments:

Post a Comment