blink2

Saturday, 3 November 2012

Chandelier Light Aquatic Grand Dinner

assalamualaikum and hola

Teaser :



design by : gue the NY
1st time gue design card..terharu bila depa lantik gue jadi ajk publisiti dan informasi a.k.a. "mencapab" (mencari publisiti :p) iaitu ajk yg gue suka wuwuwu, terharu nak nangis golek2 :p

Sepatutnya aku wujudkan entry TEASER sebelum ni..hew3 tapi masa tak mengizinkan aku berbuat demikian.. >_<"

ok, bebalik kepada tajuk
bukan main lagi tajuk entry aku kan. Nak grand je. :D

nah, bukti hall tu ada chandelier :p

grand kan? *mata ke atas tangan dibahu*

ze table deco

emm, aku malas nak taip banyak2. Cuci mata je la ye :D

the doorgift girls..alahai, comey belaka :D

penyambut tetamu vip, asilah with min

the dessert, deliciosa wallaaaa weiiii

dr samsur

dr shabdin..beliau org kedah :D

hanisah zainal with wani..manis kan mereka? :D

the food. theme : middle east. sodap ! rasa nak nangis dek kesedapan yang tiada tandingan..ecewah :p

the girlfriends yg omey

the girlfriends yg cantik :D

tha lucky table, table aku weyh :D

juniors

the prince and princess of the night

the good good girlfriends. me love u olls. nah love <3

teman-teman with hamper, lucky table ;)
 
rakan-rakan. cantik kan? :)

barisan lecturer yg hadir pada malam kejadian

kedahan vs sabahan the nora. boleh? hehe

the nora and the dayang sarawakian :)

nak tergelak tgk gambau ni..haha..with min

with syud, dapat anak menakan baru weee..dah naik pangkat hang jadi mak cik :D

we

them, syud, najah n wani

mereka

kami, with asilah

bersama nad

dah tak tau nak tulis caption apa hew3 :D yg pasti aku nampak kerdil dan pendek cisss >_<"

harap2 tahun depan juniors akan buat dinner segempak ni. tp pastikan jangan mahal sangat, jenuh ketaq tangan nak bayaq hihihih :p

sekian

assalam
with love
nisahyusof the NY ;)



Tuesday, 2 October 2012

fieldtrip 2012 : satang island

assalamualaikum wbt

fuhhh fuhhh *tiup habuk*
blog gue dh lama tak dimanjakan. Tetiba rasa macam awkward lak nak update hew3
walaubagaimanapon, aku tetap jugak nak cerita mai kat hampa semua pasai fieldtrip baru-baru ni *tudiiaaaa, utara mari*

kami budak2 akuatik 2nd year sem 1 batch 2012/2013 dipaksa rela menyertai fieldtrip tersebut. Kalo tak pegi,


  • kena potong markah. boleh ka nak cover markah fiedtrip utk final exam yang hanya 40 % ( 60 % adalah dari report field, esainmen, midsem exam n etc)
  • rugi gila weyh. Bukan selalu nak dapat pengalaman macam ni :')
tempat yang dituju ialah Pulau Satang. Cer hampa search tang mana pulau ni (aku tak tau dalam daerah mana, tapi yang penting dekat ja dgn unimas sbb kami tak dapat nak jamak solat)

sebenarnya, gue agak kemalasan nak karang ayat panjang2. tengok gambar je la ok?

 dari kiri : kak farah, wani
tengah loading barang ke dalam bas

ini juga kak farah. kami tengah loading barang ke dalam bot dalam bentuk chain dan kerjasama tu sangat penting. "Ape yang penting??!! kerjasama !!" Barang2 banyak kot. Barang sendiri pon dah dua beg hew3 :p

 dari kiri : nona, nik, naza n wani 

 satang island!! here we go !!
pulau dia bentuk macam penyu. Nampak tak?

 kena pasang khemah sendiri. kat sini ada 3-4 buah homestay je. tu pon utk lecturer, lab assistant n lab demonstrator. kena jimat air, elektrik pon pasang guna generator sampai 12 tgh malam je. mmg kena tido awal kalo tak mau kena kiss dgn nyamuk pulau *sembur insect repellent banyak2 hew3 :p *

dari kiri : wani, tasya, syuhadah, mas
pantai putih bersih, boleh buat bedak muka wahaha :p 

ini aqua kebanggaan kami :)

dari kiri : terrence, ikha, gue, suhada n tasya, le groupmate :)
lepas bekerja, kita main air weee~~

le pantai, le buaian. nampak tak buaian ada kt situ? boleh buat filem ongbak rindu kat sini. :p

le sky, le sky, le boat man 

ni after snorkeling. tak dapat amik gambar masa tengah snorkeling sbb camera gue bukan waterproof maaa. sadis betul -_-

tgh buat film ongbak rindu. kau ada?? haha :D

ni sebelah kanan jetty kt telaga air

masa fieldtrip ni, kami ada buat beachwalking. dah sedia utk cuci mata lagi?

makanan fevret penyu, Halimeda sp

makanan penyu, Padina sp

spongebob squarepants in black color, juga makanan penyu

tempat tinggal polychaeta, sejenis cacing

brown seaweed, makanan penyu jugak :)

coral

coral

gamat

mantis shrimp

species apentah

"hai awak. sorang je? nak kenal boleh? awak ni gemuk lah"
"ciss bedebah, pegi main jauh2, kang aku tolak kau, jatuh bergolek padan muka"
dialog yg diada-adakan oleh aku..wahaha :p

alamak, ni gue lupa ! sejenis kepah

coral

coral

coral lagi

benda yang paling best yang aku dapat dari fieldtrip ni ialah dapat tengok penyu secara life, dengan mata kepala sendiri, dengan sentuhan kasih sayang. Saat tu jugak rasa terharu beb, ALLAH Maha Besar. dari sekecik2 anak penyu tu, dia berdikari sendiri, cari makanan sendiri, boleh survive sampai jadi besaq *tapi tak semua survive..sadis -_-*

anak penyu yang kami lepaskan
selamat berjuang ye anak2 sekalian :')

ni ratusan ekor anak penyu, tp yg survive 5-10 % je kot
sangat retis anak penyu ini pada malam tersebut

gambar mak penyu tak amik sebab masa dorang jerit2 kata ada penyu naik bertelur, aku terus jadi lupa daratan dan tergopoh-gapah berlari-larian ke arah mama penyu tersebut tanpa menggambil kamera pujaan hatiku yg disimpan dalam khemah..mama penyu pada malam tersebut sangatla retis, siyesly retis sbb tak habis2 dorang amik gambar dengan ribuan flash berkelip-kelipan bak intan permata. ok, ayat aku berbelit2  ntah pa2 campur sastera sikit haha :D sastera la sangat kan :p

ok la, setakat ni ja la nak cerita mai kat sini. abaikan yang mengarut aku tulis tu haha.. :p

p/s : apa khabar anak dan mama penyu?