blink2

Sunday, 29 January 2012

1st trial using paint sai tool :p

assalamualaikum  :)
sihat semua? alhamdulillah..sentiasalah ucapkan syukur ke hadratNya. :)
ok..dah lama tak update kan? hihi..tak de orang kisah pon kan? 
ntah la, sejak dok kat rumah, agak malas nak menaip. nak bukak laptop pon malas..hehe..sekarang ni,
dah 9 hari dah balik rumah..tinggal 3 minggu je lagi..rasa kejap sangat..kalau boleh, nak memanfaatkan cuti ni.. baru sekarang nisah dapat rasa betapa nikmatnya dok kat rumah bila kita berjauhan dengan family. nikmat sangat tau tak! dan bertambah bersyukur tiap kali dapat makan masakan mak yang memang sedap giler lah. patutnya mak aku yang patut jadi chef kat tv tuh,,hehe..

alhamdulillah..syukur yang tak terkira sangat ya ALLAH..seriously, bila dok berjauhan ni, banyak mengajar nisah erti syukur, kesabaran, berdikari, and etc lagi lah..biasalah, nisah anak bongsu, agak manja sikit la kan? matrik dulu pon dapat matrik kedah je, tak la merantau sangat. apelah sangat kat changlun tu. then, ALLAH uji nisah dengan hantar nisah belajar kat sarawak..bayangkan, nisah tak pernah berenggang jauh dengan family, tak pernah dok kat asrama time sekolah menengah (sekolah harian biasa je), tak penah keluar dari kedah lama-lama pon, anak bongsu pulak tu, mau tak nangis..mak pon nangis, sayang anak lah katakan :p walau macammana pun, nisah pegang ayat ni 
"barangkali kamu tidak menyukai sesuatu padahal ALLAH menjadikan padanya kebaikan yang banyak" (an-nisa' : 19). kalau nak baca penerangan pasal ayat ni, klik SINI

and that's why nisah wujudkan blog ni..sebab nisah fikir, hidup nisah akan jadi sangat 'awesome' satu hari nanti insyaALLAH. nak beri pengajaran dan peringatan kat orang lain. kan disebalik apa yang berlaku (takdir nisah dapat sambung belajar kat unimas) ada hikmahnya. and i think that hikmah ALLAH tu akan sangat 'awesome' suatu hari nanti..insyaALLAH.. ALLAH Maha Adil sahabatku. Dia takkan membebani kita (bagi ujian) di luar kemampuan kita (2:286). apa yang penting ialah kesabaran dan keyakinan kita kepadaNya.

alamak!! tersasar jalanmu..tersasar daripada tajuk entry..hehe..nisah ada try paint sai tool ni nak lukis doodle..hehe..lebih smooth daripada pakai paint yang sedia ada kat laptop tu..and gambar kat atas tu la hasilnya..tak berapa pandai sangat, tak explore habis lagi. nanti nisah lukis lagi ehh walaupon tak berapa cantik  :p 

nota cinta :
new hobby. what do you think of that doodle? absolutely agak tak cantik kan?hehe  :p

anyway, thanks for reading :)


signature by annyss92


Saturday, 14 January 2012

wordless sunday :)

assalamualaikum

"4 days to go!! haha..aloq staq, tuggu cek balik rumah!! kasi tau org kmpung yang aku balik dari 'oversea'..sambutlah aku dengan paluan kompang dan kenduri kesyukuran..haha"

" *nisah, kau ingat kau ni 'orang besar sangat' ke?? xperlu lah kan kompang semua tu bagai..sarawak ja pon kan..tak payah berlagak oversea sangat lah kan?? "

"alah, aku excited je lah..haha..setelah 4 bulan lebih diperantauan! rindu gila kot kat umah beserta orang di dalam rumah tu..atau kata lain 'orang rumah'..kihkihkih.."

ok, ni semua hanyalah monolog dalaman aku semata-mata..haha..betapa aku rindukan rumah aku, masakan mak aku ! dah jemu makan kat sini..huh..dan ketika ini, aku kesorangan di rumah! housemate n roomate aku semua dah balik ! paper dorang habis awal ! saat dorang dah bersuka ria kat rumah, aku ngan kengkawan seangkatan aku sedang berhempas pulas study + jawab exam!  ok lah..back to work..hehe..

assalamualaikum

thanks for reading! :)

signature by annyss92

Wednesday, 11 January 2012

we may be different but we were meant to each other :)

assalamualaikum..


"okay, as usual, i'm not mature enough and it always be..bersedialah dengan ketidakmatangan nur and nur mintak maaf..nur bukan manusia sempurna dari segala segi, dan inilah kekurangan nur..maafkan nur ..may be we are not perfect match..kita ada kekurangan masing-masing..i'll prepare myself to accept your weakness, may you to do so..we'll complement each other insyaALLAH..and i'll change to better insyaALLAH and be more mature..may ALLAH bless and guide us to the right path..insyaALLAH.."






p/s : speaking english mood..huhu..i just want to improve my english..semua ni penangan baca novel..hee~anyway, tinggal lagi 2 papers to go, this coming monday(general genetics) and tuesday(aquatic instrumentation and methodology)...but the most important is 7 more days to back home sweet home!! 
haha *gelak besar  :D* moga dipermudahkan segala urusan ya ALLAH.

signature by annyss92

Sunday, 8 January 2012

testing font :)

assalamualaikum :)


teringin sangat nak baca novel ni "cintaku kerana agamamu" karya Dr. Farhan Hadi sambungan novel "denyut kasih medik".. :)

p/s : entry kali ni saje je testing font yang baru download..hehe..

anyway, thanks for reading !!

signature by annyss92

Thursday, 5 January 2012

wordless thursday

assalamualaikum


hye there..here, i just want to tell that tomorrow i'll seat for final examination semester 1..wishing me the best of luck alright guys??!!  *teringin nak speaking english la pulak..haha..ayat pon tunggang terbalik..*


jadual exam

maaf..kualiti gambar yang kurang memuaskan *camera handset jerr..*
actually, ada 6hari exam..kt bawah skali tak nampak pulak..  :p


this is my examination slip..kalo tak de ni tak leh amik exam..dah masukkan dalam beg seksiap dah..cek ni pelupa cikit..hehe

ni nasihat untuk diri sendiri dan jugak orang lain yang bakal menduduki exam..ingatlah, sebanyak mana pon kita usaha, insyaALLAH akan membuahkan hasil.."man jadda wa jadda"..kita akan dapat apa yang kita usahakan..usaha mestilah seiringan dengan tawakkal dan doa..dan jangan lupa untuk selalu mintak kat DIA supaya di permudahkan..ilmukan milik ALLAH..insyaALLAH, Dia redha dengan ilmu yang kita pelajari dan insyaALLAH dipermudahkan..saya doakan anda juga dipermudahkan jawab exam..dont stress ok??

all the best you guys!! good luck!! bittaufiq wannajah!! fighting!! semoga berjaya!!

that's all

thanks for reading!!

signature by annyss92