blink2

Sunday, 19 February 2012

senyummm,, cheeeessssseee :)

assalamualaikum


seyumlah, senyumlah, ahai cek mek molek (m daud kilau)

@

senyum, tak perlu kata apa-apa =)

@

senyum seindah suria yang membawa cahya
senyumlah dari hati duniamu berseri~

@

senyuman...senyuman.....
senyum tanda mesra senyum tanda sayang
senyumlah sedekah yang paling mudah
senyum diwaktu susah tanda ketabahan
senyum itu tanda keimanan
senyumlah...senyumlah....(raihan)

*sila nyanyi sekejap lagu tersebut, pastikan tak sumbang okey!* :p

time bergambar suka sangat sebut "cheeeesseeee".. takkan kita nak cheese time bergambar ja kan? jangan kedekut sangat lah senyuman yang swwweettteeee tu..kitaorang tak kan terkena kencing manis dek senyuman yg manis tuh..hehe..orang kata, biar manis senyuman, jangan manis dalam minuman.kan? (o,0)

mungkin ada banyak lagi lagu2 + nasyid2 yang menyuruh kita senyum..senyum, ternyata ianya sangat mudah! insyaALLAH, ianya boleh mewarnai hdup kita yang suram..dan senyum boleh membangkitkan semangat kita..

kekadang senyum tu memberi 1001 makna kepada kita.. *jangan senyum sorang2 sudahh, nanti orang kata "eh, dia ni sasau ke ape?" kalo angau memang ramai la yang suka senyum sorang2, ehem ehem =_= *jangan angau sangat lah kan?* :p

dan orang sangat suka mendampingi orang yang suka senyum ni..kekadang senyuman depa tu boleh menenangkan hati kita yang gundah-gulana ni. betul kan? kan? kan?

kalau seseorang tu ditimpa musibah tapi masih lg tersenyum, pergghhh, memang dia seorang yang sangat tabah menempuh ujian.

hei! dan senyuman juga boleh menarik seseorang tu memeluk islam tau tak? *senyuman Rasulullah* =)

dan ini doodle saya yang tersenyum sampai merah pipi..malu agaknya? =p


ni kata2 dari sorang sahabat nisah, namanya Nur Hanani Abu Bakar :

senyumlah dikala gembira kerana itulah sebaik-baik utusan menggambarkan keriangan dihati dan senyumlah dikala berduka kerna ia menggambarkan kerelaan hati menempuh ujianNya

sekian saja dari nisah. masih banyak kekurangan. mungkin anda nak share point2 / pendapat anda tentang senyum nih? boleh share d ruangan komen ye. thanks for reading! jangan lupa, senyum ceggini =)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
nisah nak membebel jap..hehe..
alhamdulillah, semalam nisah dah selamat jejak kaki kat bumi sarawak nih. kembali berjuang sebagai student. kekadang rasa "ya ALLAH, aku tak kuat nak tinggalkan mak dengan ayah kat rumah". seriously, mmg rasa lemah,.dan apa lagi, nangis la..hehe..tak mampu nak senyum dah. *habis tu, yang bebel kat orang suruh senyum tu apakehei nisah?* lumrah la perempuan nangis kan? nak nak anak bongsu lak..haha..dan harini dah start kuliah, tapi relax lu bos, klas start pukul 2pm..korang ada?hehe.. ;P

dan nisah nak habaq mai la subjek2 yang nisah amik sem ni.

aquatic instrumentation and methodology
introduction to ecology
physical oceanography
biological oceanography
biodiversity
introduction to biotechnology
IT tools for knowledge workers
ethnic relationship

agak tough ye..tapi midsem break ni ada field trip..haha..yang ni yang best tau tak!!

ready guys? ready nak bertempur d medan peperangan? ready nak berjihad? ada senjata alat tulis? ok, jom g kuliah..haha..

selamat berjuang sahabat..

assalamualaikum :)

signature by annyss92


2 comments:

  1. Rindu gilaaaa dengan senyuman nisah!! Hahaha.. rindu sangat2 tau..btw nisah, km sukaaaa sngt doodle2 yg nisah lukis...cute gilaaaa...tk sngka kwn km ada bakat terpendam..hahah...bangga2..nisah update2 la blog selalu.. nak bacaa~~~ :D Love you!

    ReplyDelete
  2. nisah pon rindu snyuman tirah..kalo tirah senyum, mesti sepet mata, comey sgt..!!hehe..alaa, nisah baru brjinak2 lukis doodle tu,,hehe..sem ni rarely update kot tirah..insyaALLAH, kalo ada masa trluang, nisah update..hehe..love u too tirah !! :))

    ReplyDelete