blink2

Monday, 26 March 2012

cakap nak update bulan depan?

assalamualaikum..

sihat? alhamdulillah..nisah pon sihat..
nisah nk share something..hehe
nisah dah tau sikit serba-serbi pasal photoshop utk edit gambar..
rasa mcm awesome kot..hehe..
sebelum ni dok tengok gambar cantik2 yang diaorang edit terpikir jugak, "macamna dorang buat ehh??"
dan rahsia itu sudah terbongkar, saya dah tau..hehe..tapi karya saya tak sehebat mereka yang lagi PRO
saya budak baru belajar..hihi :p
thanks to my friend yang installkan photoshop CS5 ni siap dengan tutorial lg..memang terbaik la..
ni ada la nak saji sikit gmbar2 yang dah di edit *rajin pulak aku nak mengedit ni kan?*

pulau kecil itu sebagai subjek :)

ni macam obvious sangat kot nisah edit..hehe

sejak ada kamera, semakin best snap gambar..hehe..tambah2 lanscape..best la.......
betapa cantiknya ciptaan ALLAH kan? macamna pulak lanscape kat overseas yang temperate country tuh? i bet, msti nisah akan cakap macam ni "subhanallah, cantiknya" *insyaALLAH kalo suatu hari nanti ada rezki jalan2 luar negara atau furthur study kat overseas ke......mana tau kan? :)

seperti tajuk entry, "cakap nak update bulan depan?"haha :D
entry lepas nisah ada tulis bulan depan baru nak update, tapi selang beberapa hari dah update? hehe.. apa cer?
saje je nak release tension kejap setelah study ECOLOGY..
anyway..gud nite
assalamualaikum wbt :)

Friday, 23 March 2012

singgah sekejap :)

assalamualaikum~

dah lama tak update..
singgah je ni.. :p
anyway, i just bought camera..hehe..alhamdulillah, ada rzki lebih  :p

bukan saja2 tau nak beli, untuk menyenangkan assignment, untuk field trip *sebanarnya dah lama idamkan kamera ,,^^ wink wink :P
kamera ni penting jugak la..banyak assignment kena guna kamera *kamera enset tak boleh ea*
dan..............

............................

.....................................

i have new hobby..haha..
saya tergila2kan photography..huhu..help me help me..

walaupon masa tak berapa nak lapang, tapi tak kira, tetap jugak nak lukis..hehe
*ni lukisan tangan yang tak de seni ok! jangan kutuk tau..haha :P

ni test-snap pakai cmera baru..huhu..close-up picture
*saya mengidamkan DSLR sebenarnya..hehe


ni dalam lab, ikan ni sangat popular sebab saya snap gambar 'dia' banyak kali..hehe
cer teka ni ikan apa?

ni insang dia or gill..kami kena kira tau tak!
*biasalah, aquatician katakan..hakahakhak

ikan ni perlu disuntik ye spya perut tak busuk
*untuk di awetkan

pamandangan awan nano kandung air dan bila2 masa akan dimuntahkan di unimas

ni pon test-snap jugak.. :p

sampai di sini saja pertemuan kita pada kali ini..
i dont have much time for my blog
jumpa lagi bulan depan insyaALLAH
ma'assalamah, wa ilalliqa'
thanks for reading!