blink2

Saturday, 26 May 2012

trip to pantai pandan | episode 4

assalamualaikum.

kum apa kombat, bat apa batman, men apa mentol, tol apa tola / tuala, la apa laksa, sa apa satu, tu apa tunang, nang apa nangka, ka apa kayu, yu apa yu bodoh -->ni bukan nk menghina sapa2 kay, tp ikan yu bodoh memang wujud kot..kome tau tak? meh nak tunjuk gambo ikan yu bodo yang kitaorang dapat masa g fieltrip aritu :)


gambo ni bukan snap kat pasar basah ea kawan-kawan. buktinya --> kau nampak kertas kat sebelah pinggan tu? buktinya kitaorang tengah buat fish identification untuk cari nama species. :D

ikan-ikan lain yang terdapat kat dalam pinggan itu : ikan sebelah ( first time kot aku tengok ikan sebelah yang fresh), ikan talang (yang selalu buat ikan masin tu), ikan bawal, ikan kilat, n ikan tenggiri.

yang macam tompok-tompok sikit tu la ikan yu bodoh aka ikan yu pasir. haishh, ntah la nape orang namakan dia yu bodoh. dia pon berhak dapat nama yang baik-baik. tak gitu ke?



ni ikan yu bodoh tadi. kau tahu, aku excited kot bila tengok ikan yu yang fresh ni. selalu dapat tengok kat tv je, ala, yang ikan jerung aka jaws aka shark tu. kan sepupu dengan ikan yu bodoh ni cuma dalam size yang besar la..hihkihkihk ;)

kat pokok tu ada resort. cantik tau tak time air pasang. dikelilingi air kay. boleh la kalo nak honeymoon kat sini. ehh??

masa ni nak naik bot pegi tengah laut. nampak kan tulisan UNIMAS kt life jacket tu? yang pakai life jacket tu budak-budak akuatik ler. untuk keselamatanlah kan :p 

dalam gambar dari kiri : asilah, nisah zainal, pakcik bot. topi wajib pakai kay. unless kau suka sangat dengan sunburn, tak payah ler pakai. budak akuatik jaga muka kot..haha :D

time ni tengah tarik jala yang dilepaskan almost 3jam ! 3 jam kot kami dok atas bot ni. pastu ada la adegan-adegan mabuk laut + muntah-muntah..haha..kelakar betul. tapi aku tak muntah. bila dah rasa mabuk tu, terus amik kesempatan tido jap..hehe..

oohh, utuk pengetahuan korang, dalam bot kami ni ada 2 orang lab demonstrator, sorang tengah buat master (yg pakai topi coklat), sorang tengah buat phd (yang rambut perang). tak dapat nak sembang-sembang dgn dorang sebab tengah mabuk laut.haha :D

keesokan harinya, kami terpaksa bertapa kat lab untuk kerja2 analysis result2 dapat masa fieldtrip. dah macam budak master. bekerja dengan microscope *amik aura budak master cikit..hikhikhik :p *

masing-masing muka ketat. haha. dari kiri : nisah yusof (aku ler tu), nisah zainal, ayu, susu, syu.
muka stress k muka stress =_+

p/s : sebenarnya dah lama nak update pasal field trip ni, tp kerja-kerja selepas pergi fieldtrip mencurah-curah dengan lebatnya. ayat haruslah masukkan unsur hyperbola.haha :p

okay. thanks for reading. assalam. adious~



No comments:

Post a Comment