blink2

Saturday, 14 July 2012

ceritera aku, unimas dan sains akuatik :)

assalamualaikum wbt


yuhuu semua..pewwiittt eleh, bajet org baca blog kau jek...haha :D alhamdulillah, kita bertemu lagi harini ^___^ kenapa gembira semacam?


entry kali ni cek nak cerita pasal unimas gemilang cek bersama sains akuatik cemerlang, gemilang, terbilang dan sangatlah awesome tu :)


suatu ketika dahulu, ditakdirkan cek dapat sains akuatik !


aku tak mintak pon kos bendalah ni.. upu nk sabotaj aku ka ni?? grrr, sapa yang bubuh nama aku dalam kos ni nih? kos apa ni?? ishh, kena berenang ka?? nanti nak keja apa? kenapa aku? kenapa? kenapa? 
soalan2 ni bertapa dalam kepala aku buat beberapa lama sambil airmata mencurah-curah lebatnya *hiperbola sikit..hew3


well, dulu sangat tak open minded..ntah apa-apa la aku fikir nih..susah nak terima sebab kena sambung blajar jauh kt borneo nuh..memang dalam list upu tu tak dak langsung negeri2 borneo nih *eleh, bukannya oversea lagi pon :D


hey nisah! take it as a challenge la..your experience akan lebih awesome dari kawan2 hang yg just blajar kat semenanjung eleh, sarawak ja pon..tak payah nak kerek sangat :p tp bukan semua orang dapat experience ceggini..bukan semua orang dapat peluang p sarawak..bak kata pepatah jauh perjalanan luas pandangan ecewah, nak pepatah bagai la pulak :p *unless kalo kome anak orang kaya, nak p setiap minggu pon boley..hew3 :p*


pasrah dan redha ja..dan yakin yang ALLAH dah aturkan sesuatu yang lebih indah dimasa hadapan walaupon sekarang terpaksa bersusah-susah dahulu..mungkin kalo belajar dalam sains akuatik ni kita lebih cemerlang, mana tau kan..semuanya bergantung atas usaha dan the power of doa..ALLAH tau yg lebih terbaik utk kita..tak gitu??


ok la..malas lagi nak membebel panjang-panjang..lets the photo tell the story..ecewah :D

ini separuh geng akuatik batch 2011/2012 "lets dive n strive for glory" tu la moto kami "ermm, tp berenang pon tak reti lagi, cena nak menyelam plak?" menyesal kecik2 dulu tak belajar berenang =_=

syud n najah..tepi tu kolej sakura..kolej sakura dekat gila dgn fakulti..sekangkang anak kera je..ciss bedebah..untungla mereka yang dapat kolej ni =_="

tak paham..awat yang suka sangat nak amek pemandangan water tower

oouhh..mereka ma beshh fwen kt sini..hew3 :p nisahzainal, syud, najah n kak farah

candid ery, nona n naza..nampak cantik lak berlatar belakangkan water tower n tasik dan juga love bridge ^__^ kenapa love brigde? sbb org dating kt sini dan kemudian fall in love with this bridge..mungkin fall in this lake..haha padan muka..tu la nk dating sangat

sebelah itu kolej bunga raya..masa ni tak dak awan..plankton berehat sekejap dari menghasilkan awan :D

ni shopping mall dlm unimas..terkejut tak terkejut tak?haha..ni library aka cais

salah satu gugusan pulau dlm tasik unimas nih..ada brpa ntah pulau..tak kira pulak..hew3 :p

masa fieldttrip ke pantai pandan

ini pon

ini juga

ini serikin, sempadan kalimantan-sarawak..boleh la berlagak sikit kat orang ckp dah sampai indonesia..hew3 ;p


konklusinya : boleh je nak menutut ilmu kt mana2. ilmu ALLAH kn luas..semoga dapat keredhaan dan keberkatan dalam menuntut ilmu insyaALLAH..paling penting kos sains akuatik SANGAT AWESOME n sangat ENJOY dpt study dalam kos ni :D alhamdulillah


p/s : redha dan pasrah adalah perkara yang berbeza
p/s lagi : use the power of doa..jangan lokek sangat nak berdoa..grab that chance ok..tmbah2 time lepas solat..time tu aurat kita paling sempurna insyaALLAH
p/s lagi lagi : check it out for entry masa p fieldtrip ke pantai pandan kat SINI, SINI, juga SINI


kbai..assalam..thanks for reading blog yg xseberapa nih :p adious ^___^





7 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. kak shahid, selamat jd senior kepada senior..hehe..
    fakihin, ak mlas nk tulis byk2..nnt kang org muntah lak baca byk perkataan..haha :p

    ReplyDelete
  3. hye kak! sy org srwk. kt serikin tuh panas tahap melampau btol kan. terbakar kulit kmk. hahaha. sepupu sy ada blaja kt unimas. sy bila lagi?? ececeh.. pmr pon blom ^^ Y

    ReplyDelete
  4. Assalam. Akak. Sy dpt kos ini jgk. Sy nk minta bantuan. Boleh x bgi no fon. (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. adik bleh add fb akak ye..apa2 tnya kt fb, insyaALLAH akak jawab bg memudahkan urusan junior2 aquatik :)

      Delete
  5. Kak, saya terfikir kerja apa yang boleh apply selepas graduate nanti...???

    ReplyDelete